U skladu s ranijim najavama, dosadašnja direktorica Sektora razvoja poslovanja s građanstvom Katarina Kraljević od 1. kolovoza 2024. preuzima poziciju članice uprave banke nadležne za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala i Sektor digitalnog bankarenja. Odluku Nadzornog odbora Erste banke o imenovanju Katarine Kraljević potvrdila je davanjem suglasnosti Hrvatska narodna banka, odnosno Europska središnja banka. Zdenko Matak, dosadašnji član uprave, odlučio je povući se sa svoje funkcije s istekom mandata 31. srpnja te će u budućnosti obnašati funkciju savjetnika uprave za poslovanje s građanstvom.

Katarina Kraljević magistrica je ekonomskih znanosti te ima dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru. Karijeru je započela 2001. godine kao financijski savjetnik za građane u Bank Austria Creditanstalt d.d. Zagreb. U razdoblju od 2002. do 2005. bila je financijski zastupnik za mala i srednja poduzeća u Centar banci d.d., kada prelazi u Erste banku na poziciju menadžera za rizike za segment mikro poduzeća, obrtnika i građana. Od 2008. do 2015. godine na čelu je Direkcije za upravljanje kreditnim rizikom privatnih klijenata i mikro tvrtki, dok u razdoblju od 2015. do 2017. obavlja funkciju zamjenice direktora Sektora građanstva. Od siječnja 2018. do preuzimanja nove funkcije bila je na čelu Sektora za razvoj poslovanja s građanstvom.

„Zdenko Matak ostavio je veliki trag u izgradnji današnje pozicije Erste banke, dajući značajan impuls njezinom kontinuiranom rastu i razvoju kroz proteklih 35 godina, posebno u dijelu poslovanja s građanstvom. Neizmjerno smo mu zahvalni na cjelokupnom doprinosu i zajedničkom uspješnom radu tijekom svih ovih godina. Također, novoj članici uprave Katarini Kraljević želim puno sreće i uspjeha u radu. Uvjeren sam da će svojim znanjem, stručnošću, energijom i jasnom vizijom nastaviti put daljnjeg uspješnog pozicioniranja banke u segmentu poslovanja s građanstvom, kao i razvoja naše digitalne strategije. istaknuo je ovom prigodom predsjednik uprave banke Christoph Schoefboeck.