Nakon što je u ožujku 2024. godine osnovao novčani fond Erste Money Market u Hrvatskoj,  Erste Asset Management d.o.o. („EAM“) isti je fond registrirao u još dvije zemlje Europske unije – Austriji i Njemačkoj. Tako će odsad Erste Money Market, novčani fond koji je u Hrvatskoj u manje od šest mjeseci dosegao imovinu od gotovo 200 milijuna eura, biti dostupan austrijskim i njemačkim ulagačima, fizičkim i pravnim osobama. Time je Erste Asset Management postao prvo društvo u Hrvatskoj koje je registrirao neki fond na spomenutim tržištima, dok je prethodno to već učinio s četiri fonda u Crnoj Gori koje je ponudio crnogorskim klijentima.   

Erste Asset Management prvo je društvo u Hrvatskoj koje je registriralo fond na području Austrije i Njemačke. Ovaj uspjeh predstavlja ispunjenje dugogodišnjeg nastojanja da našim klijentima ponudimo konkurentne investicijske mogućnosti kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Registracija i distribucija fonda u Austriji također nam pruža pristup novim tržištima i investitorima, što će nam pomoći u daljnjem rastu i razvoju. Vjerujemo da će fond Erste Money Market biti prepoznat i među investitorima u Austriji i Njemačkoj koji traže nisko rizičnu i likvidnu opciju ulaganja“, naglasio je Josip Glavaš, predsjednik uprave Erste Asset Managementa. 

EAM  je jedno od vodećih društva za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje upravlja u Hrvatskoj s ukupno 18 otvorenih investicijskih fondova, jednim alternativnim investicijskim fondom te individualnim privatnim portfeljima. Ukupna imovina pod upravljanjem EAM-a krajem srpnja 2024. iznosila je preko 460 milijuna eura.